2010-11-27 21:38:08• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Csudi jó lett volna a több néző

Minden bizonnyal jogosan merül fel a kérdés: mivel magyarázható, hogy botrányosan kevesen voltak az MM Pódium nagykárolyi fellépésén? Mint válasz két lehetőség kézenfekvő: vagy nem hirdették meg kellően az eseményt, vagy a váradi kabaréra nem kíváncsiak a dél-szatmári városban. Vélhetően az igazság valahol a kettő között húzódik.

Mindenesetre talán ha tucatnyian lehettek szombat délután a nagykárolyi Szent László Közösségi Ház színpadtermében. Az élet egy kabaré - énekelte felvezetés gyanánt a nagyváradi társulat. Egy kabaréműsor pedig nézők hiányában mit sem ér - derült ki a váradi Szigligeti Társulat színművészének, Meleg Vilmosnak bemutatkozójából. Amint mondta, fel is merült bennük, hogy talán mégsem kellene megtartani a Nekem mindegy... című új összeállításuk károlyi premierjét. Ám az a pár jelenlévő nem volt mindegy nekik - s ennek bizonyítékaként mégiscsak megtartották előadásukat.

A Nekem mindegy... - amint elmondták - azoknak szól, akik szeretik a szép, ismerős dallamokat. És a nevettető poénokat. Miattuk hozták létre ezt a nem kevés slágert (magyar és világslágert), musical slágereket idéző, négy vidám jelenetet és villámtréfákat felvonultató másfél órás előadást.

Korábbi műsoraiknak megfelelően a tánc sem maradt ki a repertoárjukból, így a vidám jelenetek előadói mellett (Meleg Attila társulatvezető és Meleg Vilmos) két énekes szólista (Nagy Kinga és Szallós Tünde), valamint három pár táncos (Korda Árpád, Farkas Beatrix, Szallós Nándor, Erdei Gabriella, Pop Vlad és Pop Renáta) szórakoztatta a nézőket.

Jól ismert dalokkal - Bicska Maxi és Dolly - kezdtek. Meleg Attila és Farkas Beatrix ropta egy adott pillanatban. Majd sorban jöttek a kedves kis dalok, egyebek között az Operaház fantomja. És volt igazi kabaréjelenet is: Hacsek és Sajó. Ezután újra dal és sok-sok tánc. Utóbbiban kiemelkedett a már említett Farkas Beatrix és Korda Árpád. Bravúrosan bántak testükkel, minden porcikájuk mozgott a zenére. Amint az egyik énekben elhangzott: „nekem ez csudi jó", és ez a fontos, illetve „még egy kis csacsacsa".

„Csudi" jól mulattak volna a nagykárolyiak is, ha eljöttek volna. A nézők beszélgetéseiből pedig az szűrődött ki, hogy eljöttek volna, ha hívták volna őket... A társulat Kálmánd felé távozott, s ott is felidézték az elmúlt évtizedek örökzöld slágereit, azt a varázslatos hangulatot, és a jelen visszáságait; azt hogy nekik mi minden nem mindegy.


Meglepően kevesen voltak az előadáson
Meglepően kevesen voltak az előadáson


Kabaré Hacsekkel és Sajóval
Kabaré Hacsekkel és Sajóval


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: